понеділок, 23 червня 2014 р.

Амрітсар, листопад 2013

Ой, Амрітсар це одне з моїх найулюбленіших міст в Індії взагалі. Це місто сикхів на кордоні з Пакистаном. Виглядають вони десь отак:
Їх важко з кимось сплутати. Сикхи войовничі, але добрі. Мають славу захисників, багато з них служить в індійській армії. В кожного сикха завжди з собою є киджал.

Саме тут розташований прекрасний Золотий Храм - найсвятіше місце для сикхів. Входити туди треба босому і з накритою головою. Тут завжди дуже багато сикхів-паломників і просто туристів. В храмі безкоштовно роздають їжу, кілька днів тут можна й пожити (здається до 3-х днів). Можна поволонтерити від кількох годин чи днів.



 Атмосфера в місті панує надзвичайна, люди дуже ввічливі, щирі і привітні. Багато людей в храмі просять сфотографуватись на пам'ять і саме тут хочеться зробити те саме, але вже на свій фотоапарат.
А це місцева легенда. Нам пощастило побачити в місті його кілька разів.
Крім храму в Амрітсар варто поїхати, щоб побачити танці на Індо-Пакистанському кордоні. Це незабутнє видовище, коли повні трибуни індусів з одного боку і пакистанців - з іншого спостерігають за урочистою церемонією відкриття кордону. Порівняти можна з футбольним матчем чи парадом - це щось посередині. Військові Індії і Пакистану в урочистому вбранні імітують бій, високо задираючи ноги. Знайшла для вас коротеньке відео на youtube - приємного перегляду :)



Немає коментарів:

Дописати коментар