понеділок, 23 червня 2014 р.

Амер, листопад 2013

Це невеличке місто неподалік від Джайпура (штат Раджастан). Заїхали ми туди знову ж таки з групою Я люблю Азию і нашим прекрасним гідом Євгенієм Іхельзоном. Амер відомий в першу чергу завдяки величееезному форту, до входу якого можна під'їхати на слоні (що ми всі і зробили) :)
Виглядає Форт Амер ну дуже масштабно. Нічого масштабнішого (вибачте за тавтологію, ну без цього не можна) я в житті не бачила. Поки ми їхали верхи на слоні місцеві індуси постійно підкидали (в прямому сенсі) якісь простирадла з як-небудь пришитими на ньому слонами. Ми не брали і воно падало на землю прямо в слонячі какашки. Індуси сварились, піднімали простирадло і підкидали його вже наступним туристам. Ще купа індусів пропонували зробити фото на пам'ять зі слоном. Але найбільшу винахідливість проявила одна місцева жіночка, продаючи туристкам туалетний папір в туалеті всередині форту.
Але не фортом єдиним. Саме містечко теж дуже цікаве: старовинні кам'яні будинки і храми. В одному храмі нам пощастило отримати благословення. Виглядало це ось так:


Ось ця всім цікава і незрозуміла крапочка власне і є знаком благословення)


А ще мене дуже вразив маленьких старих храм, в якому жила сім'я. На порозі нас зустріла господиня і запросила всередину. В старому індуїстському храмі тепер стояв телевізор, ліжко, стіл і може ще якісь меблі. Ми зайшли подивились. Її чоловік в цей час продовжував дивитись телевізор, а дитина бігала по хаті. Так і живуть :)


Немає коментарів:

Дописати коментар