середа, 25 червня 2014 р.

Братислава, квітень 2009

Автобусний тур Братислава-Відень був моєю першою поїздкою в країни Євросоюзу, так й першою закордонною поїздкою взагалі. Точно пам'ятаю, що 30 євро за візу мені довелось заплатити, бо 21 рік мені виповнився якраз днів за 10 до запланованої поїздки. Більше з друзів ніхто не платив, буває. А ще в мій тоді ще пустенький закондонний паспорт спочатку поставили словацьку візу з неправильними датами, потім поставили на ній штамп "ліквідовано без наслідків" і вклеїли нову.
З моїх знайомих був хлопець і подруга Саша. Коли ми приїхали в Братиславу, нам повідомили, що в цій столиці населення всього 300 тисяч, Саша, яка сама родом з Вінниці, сказала: "Та це ж як Вінниця!"
Братислава запам'яталась компактною і затишною, з вузенькими, подекуди пішохідними вуличками. На початку головної вулиці, яка веде до ратуші був ось такий смішний локомотивчик "Бабіана":
 Ось власне ця вулиця (назви, на жаль, не пам'ятаю)
Якщо пройтись по ній трохи далі, то ліворуч буде будинок, де колись Моцарт давай свої перші концерти у віці 6 років...
Ми теж були здивовані, в 6 років!
Там само можна зустріти й сучасних музикантів, от нам трапився арф'яр.
Далі вулиця веде до Президентського палацу
І міського ринку
Ще нам показували Братиславський замок, який точно пам'ятаю, що будувала Марія Терезія (здається для однієї зі своїх дочок)
 Тут же біля нього Дунай, на фоні якого ми більше фоткамись.


Ще нас возили подивитись на якийсь меморіал, мабуть, присвячений Другій світовій.

Трамваї тут такі ж старенькі, як і в Києві :)
А це наш веселий готель. Хороший, але був далеченько від міста.
Звичайно нас це не зупинило і ввечері, ми пішли гуляти нічною Братиславою, попередньо розібравшись з автоматом, який видає трамвайні квитки :)
Було весело)

Немає коментарів:

Дописати коментар