четвер, 26 червня 2014 р.

Відень, квітень 2009

Відень - це друга (після Братислави) європейська столиця, яку я побачила. Все в цьому місті говорить про те, що протягом багатьох століть тут була монарша столиця. Відень - помпезний, розкішний і дорогий...
З автобуса нас висадили прямо біля двох величезних однакових будівель і пам'ятника Марії Терезії.

 Пізніше ми дізнались, що це віденські галереї мистецтва.
Далі пішли гуляти містом. Зайшли в Хофбург - резиденцію Габсбургів і прифігили від королівських стаєнь з білосніжними красенями-кіньми, прям на території... А ще пощастило підслухати придворний хор хлопчиків - це було божественно. 
Далі вийшли на центральну вулицю...

Тут є великий пам'ятник жертвам чуми - чумова колона. 
Дуже мене тоді вразив Собор Святого Штефана - найбільший католицький храм, який я на той час бачила.
На його даху різнокольоровою черепицею викладений герб Відня і Австрії. Ми довго ходили навколо Собору, думали з якого боку краще сфоткати - але вийшло як вийшло))
А це фото здається таки зроблене з однієї з веж собору, на яку можна піднятись нескінченними сходами, заплативши кілька євро за вхід.
Всередині Собор теж дуже вражив - обожнюю вітражі в католицьких храмах...
На той час новим для нас було те, що свічки можна було брати самим, поклавши в коробочку 1 євро. Подумали, що в нас би така система наврядчи спрацювала б.
Ще звичайно пішли подивитись на знамениту Віденську оперу. На жаль, забудова там досить щільна і практично неможливо сфотографувати будівлю так, щоб її було повністю видно.
Після того як ми подивились все, що хотіли, лишався ще час до збору групі і ми вирішили його провести з користю)))
Трава біля галереї мистецтв так і запрошує прилягти на неї...

Ввечері перепочивши кілька годин, ми вирушили досліджувати вечірній Відень. Поїхали ми на метро, яке після київського було дуже неглибоким. Але новим і швидким))

Я дуже хотіла побачити будинок Хундертвасера і переконала друзів, що це обов'язково треба зробити, хоча це й взагалі не по дорозі. А все тому, що на той час я вже почала вчити німецьку і в нас був в книжці текст про цей будинок :) На жаль, власних фоток звідти чомусь не знайшла, тому даю з Вікіпедії.
Ось таким мені запам'ятався Відень :)

1 коментар:

  1. Мені теж сподобався Відень, особливо вразили ці білі коні(ми були на репетиції) і те, що до цього часу там всі люди танцюють вальс і таке інше - існує багато класів, де можна повчитися, а кожного року в лютому там проходить великий бал.Квитки замовляють майже за рік! А ще ці квіткові солодощі, здається фіалкова - дуже смачно і романтично!

    ВідповістиВидалити