середа, 25 червня 2014 р.

Берлін, листопад 2010, червень 2014

Берлін мав бути раніше, 4 міста назад, але якось загубився :) пишу тепер...

Коли ми вчились в Єні, то їздили в Берлін переважно для того, щоб звідти їхати/летіти тудись далі. Завжди коротко, і завжди в погану погоду. Берлін я тоді не любила і не розуміла як місто.

Найдовший і найцікавіший візит того часу був в листопаді 2010, коли з Варшави туди приїхав мій однокурсник Ваня і дві його подруги. Зустрілись ми тоді в замку Шарлотенбург.
 Погуляли там. Все було дуже красиво, особливо сад, бо всередину замку я не заходила)
Це був вже майже вечір і ми поїхали кудись в центр. Хоча який в Берліні центр? Спочатку до Рейхстагу
  і Брандербурзьких воріт,
а потім і в сторону Alexanderplatz.
Там ми довго намагались знайти рештки Берлінської стіни, і щось таки знайшли. Потім дуже швидко стемніло і ми пішли шукати хостел, а на настуний день вже поїхали в Дрезден.

Берлін з першого разу мене не вразив, але залишилось враження, що треба повернутись...
Справді, Берлін аж ніяк не є містом для туристичного Sightseeing і через це багато людей, повертаються звідти з розчаруванням і кажуть, що місто їм зовсім не сподобалось.
Але Берлін - це місце найкращих в світі тусовок, в ньому треба пожити, щоб перейнятись його духом. Познайомитись з людьми, сходити з ними на пиво, в кіно, нічний клуб... І думаю, що було б дуже цікаво пожити тут хоча б півроку.

Останній раз була в Берліні на початку червня і, здається, цього разу Берлін почав відкриватись мені. Звичайно це стало можливим завдяки друзям, які тут живуть і показали Берлін, який вони люблять. В першу чергу, це моя подруга Наталка Пустовіт, яка зараз вчиться в Freie Universität Berlin і є активісткою Euromaidan Wache Berlin
Тепер я просто закохалась в це місто...
В дворі старої броварні з фото, в одному з приміщень функціонує андеграндний кіноклуб, куди ми ходили на показ короткометрожок молодого російського режисера про Євромайдан, Крим та останні події на Сході України.
А наступного дня спочатку сходили до Посольство України в Німеччині, під стіни якого українці Берліна принесли фото "Небесної Сотні", квіти і лампадки.
 А звідти пішли в Mauer Museum, де того дня було відкриття виставки про Євромайдан.

В рамках якої, ще й неочікувано потрапили на концерт Фоми з Мандрів
Там ми зустріли ще одну мою подругу і колишню однокурсницю, Юлю і пішли далі гуляти Берліном разом. Проходили повз концертний зал
 i Französischer Dom
Прогулялись по набережній річки Шпрее,

де мені показали зовні нічим не примітний будинок, де живе Ангела Меркель. Правда, там постійно патрулюють два поліцейських)
Наступного дня я поїхала подивитись на ту частину Берлінської стіни, яку раніше чомусь не бачила. Та, що на Warschauer Strasse, розмальована :)
Культовий стріт-арт)))
А по той бік стіни своє мистецтво...


Шукаючи дорогу до Остбанхофу, несподівано натрапила на статую Будди, з трабантом на задньому плані)

Ось такий от Берлін, своєрідний і динамічний :)

Немає коментарів:

Дописати коментар