понеділок, 23 червня 2014 р.

Андорра-ла-Велья, грудень 2010

Цей пост буде про всю Андорру, не тільки про Андорру-ла-Велью, бо відділити від решти її практично неможливо. В Андоррі можна йти однією вулицею і вже хвилин за 15 потрапити в наступне місто.

Пам'ятаю в мої шкільні роки Україна колись грала з Андоррою в футбол, і мої однокласники тоді говорили: "Та шо там тої Андори - це як 4 Білгорода" (-Дністровського). Ну, десь так і є :)
Поїздку в Андорру найкраще поєднати з візитом в Барселону, що ми і зробили в грудні 2010. На той час я вчилась в Єні (Німеччина) і таку чудесну поїздочку ми спланували на початок різвяних канікул. Тоді, в грудні в Єні були сильні сніги і ми ледь добрались до аеропорту аж в Дюссельдорф. Подорож ми спланували таким чином, щоб відразу по приїзду їхати в Андорру, а потім повернутись і тусити в Барселоні до від'їзду. Коли ж ми приїхали в Барселону нас полонив захід сонця, море і пальми!!! Такий приємний контраст здавався нам міражем. Мої подруги Оля і Маша саботували поїздку в Андорру мовляв, навіщо нам ще кудись їхати ми вже в раю тут, в Барселоні. Але я наполягла і ми поїхали :)

В аеропорту ми буквально наздогнали свій автобус в Андорру і застрибнули в нього. В Андоррі нас зустрів наш прекрасний хост Серджіо, з яким нам дійсно пощастило. По-перше, це був перший і єдиний couchsurfing request, який я надіслала андоррським хостам і відразу отримала позитивну відповідь. Ну, а по-друге, це сам Серджіо, який зустрів нас з обіймами як старих-добрих друзів. Коли ми приїхали всі магазини вже були зачинені, а ми були голодні.  Серджіо нас нагодував, а вранці ми снідали в супроводі бразильської музики.

Річ в тім, що Серджіо бразилець, програміст, на той час працював в Андоррі. Кращого хоста ми так і не зустріли :) Він справді піклувався про нас весь час, який ми були в Андоррі. Навіть взяв на роботі вихідний, щоб погуляти з разом з нами по Андоррі. А гірські пейзажі тут такі, що перехоплює дух... Ми довго лазили по цих горах, а потім ще довше не могли знайти як звідти злізти - довелось стрибати)

Крім нас в Серджіо жила ще молода пара туристів з Естонії. Всі разом ми гуляли Андоррою, обходивши найцікавіші місцеві заклади. Настрій був передноворічний, у вітальні вже стояла ялинка і всі разом ми почувались як одна сім'я :)
 Ця поїздка була дуже душевною, а попереду ще була Барселона...)

1 коментар: