середа, 1 жовтня 2014 р.

Мюнхен, жовтень 2010

Хоча і були ми в Мюнхені в жовтні, але Октоберфест вже не застали. Може це й на краще, бо наш мюнхенський хост Кевін, казав, що людей було так багато, що не було де яблуку впасти. Загалом поїздка в Мюнхен була досить знаковою для мене - тоді я вперше поїхала попуткою в Німеччині через mitfahrgelegenheit.de , вперше шукала житло через couchsurfing.org/ , а головне в цій подорожі склалась чудова компанія на всі наступні подорожі під час семестру в Єні :)
Отже, ми знайшли мітфаргелегенхайт Єна-Мюнхен за 20 євро з людини. Це було більш ніж вдвічі дешевше ніж поїздом з пересадками. Їхали ми шикарною брюнеткою в її шикарному BMW, зі швидкістю близько 200 км/год. Таким чином, вже за дві години ми були в Мюнхені :)

Ще нам пощастило знайти чудового хоста Кевіна, який народився і виріс в Мюнхені. Він жив сам в малесенькій однокімнатній квартирці, де ми всі якось поміщались. Вдень він був зайнятий, а щовечора Кевін організовував нам культурний відпочинок в одному з мюнхенських нічний клубів. Які б ми не були втомлені після цілого дня прогулянок містом, мали йти, бо ключі він нам все одно не давав, це все не обговорювалось :)
Він нас знайомим з друзями з якими ми випивали до того як іти в клуб. Ми на практиці засвоїли що таке  pregaming по-мюнхенськи і всі види найкращого баварського пива.

Трохи напишу про місто, що культурна програма в нас там теж була та ще й яка. Ми ходили в Англійський сад, найбільший в Європі парк, до речі, він був величезний рівнинний. Погода тоді була якнайкраща, світило південне баварське сонечко :)
Гуляли в центрі, біля міської ратуші, на ринковій площі. Все ще в Мюнхені, звичайно, грандіозне і прекрасне. Тут продають які тільки хочеш фрукти і печені каштани. Полуниці, а потім ще й печені каштани ми не могли не спробувати.
Ще ми були в палаці, резиденції баварських королів. Там було багато золота, порцеляни, дорогих меблів.... Як і годиться королям)
Ми гуляли, заглядали в двори і просто дуріли.
Сходили в обидні Пінакотеки, Стару і Нову (картинні галереї). Навіть аудіогайди брали, збагатились мистецтвом на кілька місяців вперед :)
Нє, насправді було дуже круто. Особливо Стара Пінакотека: Рубенс, Боттічеллі, Леонардо да Вінчі, Рафаель Санті! Все це там є.
Окремо варто розказати про місце, куди нас повів наш Кевін, щоб показати нам справжню Баварію. Це був величезний і старий як світ пивний ресторан "Hofbräuhaus". Відомий він тим, що саме тут в 1920 році було велике громадське зібрання партії Адольфа Гітлера, на якому було проголошено програму "25 пунктів" партії. Присутніми були 2000 чоловік! Це так, щоб ви уявили собі масштаби :)
В цьому закладі взагалі в мене був перший культурний шок в Німеччині. Я дуже реально уявляла собі в голові картину, як Гітлер на коні заїжджає в Хофбройхаус і всі ці люди встають і вітають його... Таке було враження. Тут багато відвідувачів одягнені в традиційні баварські вбрання (десь як на фото вгорі), всі співають, їдять білі сосиски (Weißwurst) і п'ють пиво. В приміщенні страшний гул від тарілок, дзвону пивних бокалів і пісень. Дуже довго не можна звикнути. Але коли приносять твої сосиски, бретцель і пиво, то всі проблеми зникають самі собою :)
Наостанок розкажу про клуб, куди Кевін повів нас святкувати Хеловін. До цього часу це залишається найфріковішим місцем, де я коли-небудь була... Але мені сподобалось)
По-перше, це публіка! Вибачте, українські фріки, але до німецьких вам ще дуже далеко.

По-друге, це музика, де найпристойнішим з усього був Rammstein, а переважно щось типу: "Die, mother fucker, die!" Під цю музику всі ці люди мотали своїми довговолосими головами зі швидкістю центрифуги)) По-третє, ця картина доповнювалась милим і затишним інтер'єром клубу з павутинням, павуками, скелетами і зомбі..
Нашою улюбленицею була так звана "Леді Гага"(зліва), а точніше її напіврозкладене тіло і скелет прикований до одної зі стін клубу)
Словом, було весело :)

Немає коментарів:

Дописати коментар