неділя, 5 жовтня 2014 р.

Негомбо, лютий 2014

Всі їдуть в Негомбо або прямо з літака, або вже перед зворотнім літаком. Хоча аеропорт називається Colombo Bandaranaike, до Негомбо від нього десь вдвічі ближче ніж до Коломбо. Ми поїхали туди за кілька днів до зворотнього рейсу, бо коли приїхали нас зустрів друг і відвіз в Коломбо. Отже, це наше останнє ланкійське місто.

Приїхали ми сюди автобусом з Канді. Нас зустрів рікша, який після довгих перемовин і торгів, відвіз нас дивитись на гестхаузи на березі океану. Досить швидко ми знайшли варіант, який нам підходив і ми його відпустили. Гестхауз був може метрів 50 від океану.
По сусідству ми знайшли місце, де відносно недорого було поїсти. Хоча в порівнянні з, наприклад, Канді, тут все було дуже дорого. Типу курортна зона. Путівник описує Негомбо як "рибацкую деревушку", але зараз досить велике місто, хоч і дещо не впорядковане. Але морська тема тут безперечно є панівною.

Потім ми поїхали в центр міста, якщо так можна назвати. Довго шукали Clock Tower і дуже здивувались, коли знайшли))
Оце вам зразок неколоніальної архітектури :) Далі ми звернули ліворуч в пошуках рибного ринку і каналів.
 Канали ми знайшли, і хоча вони були замулені, певний шарм вони мали. Потім ми здалеку побачили якусь красиву велику будівлю. Вирішили підійти ближче, подивитись. Це була церква, а може собор. Дуже красивий. Не сподівались його тут побачити.
Врешті дійшли до рибного ринку і побачили на піску величезні простирадла з мішковини, на яких була викладена риба. Це було вражаюче. Близько підійти було важко, бо сморід збивав з ніг, але ми зробили зусилля над собою щоб це зробити.
Більше я в місто не їздила.
Пейзажні краєвиди з нашого гестхаузу мене цілком влаштовували :)

Немає коментарів:

Дописати коментар