субота, 6 вересня 2014 р.

Косгода, лютий 2014

Косгода насправді ніяке не місто, скоріше селище, але дуже вже хотілось поділитись тим, що ми там побачили. Приїхали ми сюди з єдиною метою - побачити морських черепашок. В Косгоді морським черепахам чомусь дуже подобається відкладати яйця, але зберегти їх в природному середовищі дуже складно.

Тому місцеві активісти організували Центр консервації, де яйця черепах перебувають під наглядом. Коли черепашенятка вилуплюються всіх здорових екземплярів відпускають в океан. У них залишаються тільки ті, в яких є певні вади, вроджені або набуті.
 Ось ця, наприклад, потрапила до рибацьких сітей і пошкодила собі плавники через що жити в природному середовищі більше не зможе.

В Косгоді є чотири види морських черепах, далі на фото зможете побачити різницю. Маленькі черепашки, звичайно, наймиліші.
 Цим крихіткам всього 1-2 дні :)
Ця малеча так швидко повзала, що впала з моєї руку на землю. Її відразу оглянули, але сказали, що все добре :)
 А це ось ще інші. Забула назву здається там щось пов'язано з формою голови.
Ну і найпоширеніший вид - оливкові морські черепахи. 
А це теж оливкова черепаха, тільки альбінос. Її зовсім не дозволяли торкатись, сказали, що дуже чутлива. Бідолашна теж колись потрапила в сіті і сильно пошкодила задні плавники. 

Щовечора о 5-тій черепашок відносять до моря. Правда, намагаються робити це без туристів. Ми були дуже зворушені черепашками і пожертвували ще якісь гроші для їхнього добробуту. Порадувало те, що люди, які там працюють справді тварин дуже люблять і піклуються про них від усього серця. Це надихає :)

Немає коментарів:

Дописати коментар