пʼятниця, 26 вересня 2014 р.

Луцьк, серпень-вересень 2008

В Луцьку я була 2 рази, з різницею в часі буквально місяць. Перший раз був у серпні 2008-го коли ми поїхали відпочивати на Шацькі озера. Один з холодних днів ми виділили на те, щоб поїхати в Луцьк, подивитись місто і замок. Саме місто я пам'ятаю досить погано, лише окремі вулиці і будівлі.
 Ось це здається типовий лучанський краєвид в центральній частині міста. Також тут видно чому в той день ми вирішили не йти до озера, а кудись їхати))
 Як відомо в Луцьку пройшли юні роки Лесі Українки.
 Ще мені дуже запам'ятався цей костел, а ще те, що неподалік від нього стояли величезні черги людей за шенгенською візою.
 Йшли ми, йшли, аж поки не на горизонті не показався цей красень.
 Дуже сподобалось оздоблення на вежах. Ну ви самі бачите)
 Але найцікавіше чекало нас всередині. Коли ми зайшли на територію замку, раптом хтось окликнув мене: "Оля!" Здивуванню не було меж - я зустріла свою хрещену з родиною. Як виявилось вони теж відпочивали на Шацьких озерах і приїхали на один день подивитись замок... В самому Шацьку ми їх, певна річ, не бачили :)
 Ще запам'яталась і сподобалась підземна церква на території замку. Правда в середину нас пустили, здається, тільки наступного разу.
 А наступного разу в Луцьку ми опинились вже десь через місяць. Тоді це був прекрасний автобусний тур містами, які колись малював Наполеон Орда: Новоград-Волинський, Луцьк, Підгірці, Кременець, Дубно... Організовував цей захід Центр Польських та Європейських студій, а оплачувало посольство Польщі. Словом, набрався нас повний автобус могилянців :)
Ось це, до речі, Церква Івана Богослова всередині.

А ще тоді був прикол, коли тітонька, яка там працює впізнала нас другий раз і почала все розкажувати і показувати про дзвони, які там є. Там я дізналась, якщо розбитий дзвін навіть ідеально склеїти дзвінкого звуку вже ніколи не буде.
Подивились з другого поверху на роту молодих-красивих солдатів у супроводі блондинки)
Зробили фінальні кадри з краєвидами замка...
... І поїхали далі. Попереду ще багато міст і вражень.

Немає коментарів:

Дописати коментар