понеділок, 12 січня 2015 р.

Харків, січень 2009

Точно пам'ятаю, що в Харкові була 2-го січня. Ми приїхали подивитись на льодові скульптури, які нам розрекламувати по телевізору. Приїхали поїздом з Києва вранці і вже ввечері того ж дня мали їхати назад. 

Відразу ж пішли на площу Свободи, дивитись на льодове містечко і заодно й на Леніна.

Взагалі ми приїхали дуже рано. Десь близько 7-ї ранку вже були на площі. Льодове містечко ще було зачинене і мало відкритись тільки через 2-3 години. Погода була жахлива, було близько нуля градусів, під ногами мокрий сніг... Прогулянка містом перетворилась на короткі перебіжки від одного кафе до іншого. Ми вже не знали куди себе діти. Потім нарешті відкрили льодове містечко і ми провели там кілька годин. 
Містечко те виявилось досить цікавим, з купою льодових скульптур, гіркою, ковзанкою і отакими всякими штуками. Там можна було поекспериментувати з фотографіями з різних ракурсів.
А за бажання ще й в схованки пограти. 
Чомусь мені захотілось фото на згадку з цими дивними кіньми)
А ще був палац Снігової королеви. Туди був окремий вхід, біля якого постійно збиралась черга.
Снігова королева сиділа на троні, все як має бути))
Після того як ми обходили з усіх сторін льодове містечко, сфотографували всі скульптури, разів п'ять з'їхати з льодової гірки, ми ще годинку катались на ковзанці, яка була неподалік, теж на площі Свободи. Ну а там вже обід, а потім швидко почало темніти.
Ми поспішили гуляти містом, щоб зрештою щось та побачили. Зайшли в двір Покровського монастиря - ввечері з підсвіткою виглядає неймовірно.
Пішли далі, а там через річку на наших очах поступово почала загоратись підсвітка Свято-Благовіщенського кафедрального собору.
Це було щось неймовірне. Справді, надзвичайно красиво. Здалеку він нагадував торт, а точніше молочно-шоколадні трубочки :)
Ще ми катались на харківському метро, на Барабашовку не стали їхати. Коли повертались назад,  було враження, що місто повністю так нам і не відкрилось, що треба їхати ще раз. Тільки вже коли буде тепло :)









Немає коментарів:

Дописати коментар