субота, 24 жовтня 2015 р.

Сентендре, січень 2015

Сентендре - невеличке і страшенно затишне туристичне містечко. Воно розташоване всього за 20 км від Будапешту, тому сюди часто привозять туристів. 
В 17-му столітті сюди прийшли серби, рятуючись від турків. Тут дуже багато старих православних церков і виглядає так ніби це дійсно Сербія, якась ідеальна Сербія, в якій я ще ніколи не була. 
Було перше чи друге січня, тож все місто було прикрашене новорічними прикрасами і атрибутами.
Серед сербських біженців було багато ремісників і купців, тому Сентендре досить швидко розвинулось, але внаслідок чуми і затоплення поступово опустіло. На фото чумова колона, дуже незвична, православна. Більше ніде такої поки не бачила.
Відродження міста відбулось вже в 20-му столітті, коли одночасно багато художників переїхали в Сентендре зробивши тут свої майстерні. Саме вони надали місту сучасного вигляду.  
Місто повністю орієнтоване на туристів. Центральна вулиця всіяна сувенірними лавками.
Деякі з них дійсно унікальні і більше ви такі не знайдете ніде. 
Ось, наприклад, ця крамничка з традиційним одягом синіх кольорів. 
Ще дуже запам'явався ось цей перець чілі - такої його кількості я теж ніде не бачила :)
Відразу ліворуч від нього ще одна вуличка, яка претендує на звання найвужчої європейської - це вже щонайменше 3-тя, яку я бачу :)
Здається в Стокгольмі таки була вужча :) А це вид з іншого кінця
Найстаріша церква в місті, на жаль, в аварійному стані і потрапити в середину неможливо. Через дерева також важко її захопити повністю в об'єктив.
Наостанок найсмачніше - музей марципанів :)
Марципановий Майкл ;)
Фліпстони, і ще купа-купа всього смачного і красиво. 
А це вгадайте що? Ріпка :) Виявляється в угорський ріпка і морка позначаються одним словом. Ось і вийшов такий курйоз :)


Немає коментарів:

Дописати коментар