четвер, 25 червня 2015 р.

Іссик-Ата, травень 2015

Іссик-Ата - це курорт, гаряче джерело, річка і гірська ущелина за 78 кілометрів від Бішкеку. Чудове місце для відпочинку і оздоровлення. В Іссик-Аті можна об'єднати трек в гори з купанням в термальних родонових ваннах.
З Бішкеку можна приїхати машиною, або маршруткою, яка привезе вас ось до цієї мечеті. Такі мечеті дуже типові для Киргизстану. Звідси якщо стояти спиною до мечеті є сходи, по яким треба піднятись нагору. Там вже починаються будинки, де можна поселитись. 
Там же є старий радянський санаторій, в якому селитись абсолютно не обов'язково, тому що родонова вода проведена практично в кожне житло, а в деяких господарів в дворі навіть є басейн з термальною водою. Є й загальний басейн, де за 80 киргизьких сом (близько $1.5) можуть купатись всі охочі.
Особисто ми жили в господарів прямо на березі гірської річки Іссик-Ата, де у ванній кімнаті з крану текла гаряча родонова вода, а в дворі був басейн з тією ж термальною водою.
Це краєвид з двору на річку Іссик-Ату. Вона шумить так, що коли сидиш в кімнаті незрозуміло чи це дощ чи просто річке тече. 
Після басейну і обіду вирішили прогулятись в гори. Тут дорогою натрапили на перші справжні юрти.
А ще на коней, які в Киргизстані дуже часто пасуться самостійно і жодним чином не прив'язані.
Десь за годину ми дійшли до водоспаду. Ми якраз встигли дійти до дощу і потім поспішили назад.
Ввечері ще повторили купання в басейні, а потім вели задушевні бесіди під шум дощу та Іссик-Ати :)



Немає коментарів:

Дописати коментар