неділя, 6 липня 2014 р.

Джайпур, листопад 2013

Джайпур - рожеве місто ;) разом з Делі й Агрою утворює т.зв. золотий трикутник Індії. Найбільше місто запам'яталось своїм рожевим палацом,

хоча сусідній форт Амер вразив набагато більше. Цей палац безперечно вартий уваги.

Трохи вицвілий, але все ще рожевий колір головних будівель надає місту притаманну лише йому своєрідність і атмосферу. Так виглядає місто зі стін палацу. 
Крім рожевих стін в палаці ще є дуже гарне оздоблення, візерунки, мозаїки з зображенням павлинів.
Користуючись нагодою ми з дівчатами влаштували коротеньку фотосесію :)
Ну ніяк не могла я пройти повз такого фактурного охоронця. Він люб'язно погодився на фото зі мною)
В одному з залів палацу наглядач запитав чи не хочу я сфотографуватись десь тут на фоні. Я подумала, о прикольно - які в них ввічливі і приязні працівники. Погодилась, потім він попросив плату за свої послуги. За кілька отаких фоточок довелось віддати 10 чи 20 рупій, вже не пам'ятаю :)
Після прогулянки палацом ми з групою сіли в дворі попити масала чаю і заодно поспостерігати за першими мавпочками, які нам трапились в Індії :)
Загалом, Джайпур - дуже колоритне індійське місто. Верблюди тут, на рівні з іншими транспортними засобами, спокійнісінько розгулюють містом.
 Ринки зі спеціями...
А ще тут розмальовують глиняні глечики різних форм і розмірів, які місцеві жінки дуже вправно носять на голові.
Ввечері в готелі місцеві танцівниці влаштували нам феєричне шоу, витанцьовуючи з такими глечиками на голові. (вибачайте за якість, колись розживусь на нормальну камеру)
Ми були в захваті, пили "Kingfisher" і не вірили власним очам))




1 коментар: