пʼятниця, 20 лютого 2015 р.

Чіангмай, квітень 2014

Дуже хочеться передати вам ту атмосферу і той двіжняк, який ми застали в Чіанг Маї. Ми приїхали туди в перший день фестивалю Songkran, або Water Festival. Так тайці святкують Новий Рік! Там ми зустріли рік - 2558-мий (рахується від часу коли Будда Шакьямуні досягнув нірвани).
Дивом, дивом нам вдалось знайти гестхауз до того як нас обіллють крижаною водою з ніг до голови. Наступні 4 дні повернутись додому з сухим було неможливо!
В ці дні місцеві разом з усіма охочими туристами поливають перехожих водою з усіх можливих засобів. Підготовка для цього дуже грунтовна. Зазвичай компанії орендують отакі пік-апи як на фото (взагалі це дуже популярні машини в Таїланді), ставлять туди кілька діжок з водою і кригою літрів на 150-200 - шансів залишитись сухим нема ні в кого! :)
Спочатку ми ходили і терпіли, поки наша сусідка-німкеня не витримала і купила й собі пластмасове відро, ну а ми вже теж взяли з неї приклад. Підзаправитись можна було в діжках, які місцеві виставляли на вулиці біля своїх будинків і магазинів. Правда, коли вже набираєш - то тебе гарантовано обіллють тут теж, але прийнаймні можна облити когось у відповідь))
Ще був канал звідки деякі теж набирали воду. Ми туди не лізли, бо це вже трохи занадто, але місцеві стрибали туди тіки так. Температура дозволяє - в середньому +35)
Містом не тільки їздила важка артилерія, а ще й отака озброєна піхота :)
Це було дуже весело. Три дні ми активно долучались, разом з місцевими хлопчаками обливали всіх перехожих. На четвертий день захотілось вже спокійно вийти в магазин і повернутись нарешті сухою! Але коли фестиваль закінчився - стало трохи сумно - здавалось, це вже зовсім інше місто :(

Втім і без того розваг вистачало: велосипеди на прокат, шопінг і сукні за 100 бат, храми, вегетаріанські забігайлівки і зоопарк з пандами :)



Немає коментарів:

Дописати коментар