субота, 21 листопада 2020 р.

Сантьяго-де-Компостела, грудень 2019

 В Сантьяго-де-Компостела ми приїхали на один день з Ла-Коруньї. Найбільше хотілось побачити Собор Святого Якова, де зберігаються мощі апостола Якова і де закінчуються всі паломницькі дороги Святого Якова. 

Собор такий великий, що його неможливо повністю сфотографувати. На площі перед собором була ось така скульптура. Вона мені здалась дуже вишуканою.

Спочатку ми обійшли собор з усіх сторін, а потім стали в чергу паломників, щоб подивитись на мощі Святого Якова.

Після цього ми пішли гуляти старим містом.
На одній з вуличок з сувенірам зайшли в ресторан на паелью з бокальчиком білого домашнього вина. Паелья була величезна. Ми ледь подужали. 
Далі пішли в парк. Якщо не помиляюсь це був Parque de la Alameda. 
Дуже вразило, що тут в цей час цвіло багато квітів. На календарі було 29 грудня. 
Також тут в цей час цвіла камелія. 
Крім квітучих квітів і дерев тут була алея пальм. 
Після парку ми поїхали в Monte Do Gozo. Цей пагорб відомий тим, що тут християнські паломники, які йдуть Шляхом Святого Якова вперше бачать три шпилі своєї цілі, Собора Святого Якова. На ньому височить релігійний пам'ятник - Monumento de Monte do Gozo.  
Останньою нашою локацією в Сантіяго став Ciudad de la cultura de Galicia - комплекс культурних споруд, дизайн яких нагадує пагорби. 

В той час майже все було зачинено, але на території комплексу все одно гуляло багато людей. Ми знайшли тут ідеальне місце для зустрічі заходу сонця.
Після заходу сонця Ciudad de la cultura de Galicia виглядає ще ефектніше.








 


 

Немає коментарів:

Дописати коментар